LEGO har lang historie helt tilbake til 1916 da åpnet Ole Kirk Christiansen et snekkerverksted i Billund. De første lekene til LEGO var av tre. Det var den 28. januar 1958 klokken 13.58 at LEGO-klossene fikk patent på sin moderne form.

Det var på 70 tallet minifiguren så sitt lys, først uten bevegelige armer og føtter, og med fast hode. Og i 1978 kom minifiguren slik vi kjenner den idag.

De mest vanlige fargene på grunnleggende LEGO-klosser er rød, gul, blå, sort, hvit, og lysegrå. Andre farger ble innført sent på 1990-tallet og det kommer stadig nye farger. Pr dags dato er det over 170 forskjellige farger. Liste over fargene finner du her.

I videoene i denne artikkelen kan du se både historie og hvordan LEGO brikkene blir laget.

Mer LEGO historie finner du på disse sidene:
https://no.wikipedia.org/wiki/Lego

https://www.lego.com/en-us/lego-history
https://www.toys2remember.com/the-lego-group-company-timeline.html

Klikk på bildene for å få de større og lesbare.

Lego historie 1930-1940 Lego historie 1970-2000 Lego historie 2010s

Kilde: https://www.lego.com/en-no/aboutus/lego-group/the-lego-group-history

Logoen til LEGO har utviklet seg med årene, her er et bilde over de. Du kan lese mer om de på https://1000logos.net/lego-logo/. Bilde er også lånt fra samme side.

Hvordan lages LEGO leker?
Det hele begynner med bittesmå plastbiter, kalt partikler, i mange forskjellige farger. Lastebiler med disse plastbitene kommer til LEGO® fabrikken, der kjempestore slanger suger opp plastbitene og deretter dumper dem i metallsiloer som er tre etasjer høye. Det er 14 siloer, og hver silo har plass til opptil 33 tonn med plastbiter. Fra siloene sendes plastbitene ned rør til maskinene som gjør dem til brikker.

Inni maskinene varmes plastbitene til en temperatur på rundt 230 °C. Denne smeltede plasten mates inn i former, små metallbeholdere utformet som hule LEGO brikker. Du kan se på dem som svært kompliserte versjoner av isbrettene du har i kjøleskapet eller fryseren. Maskinene bruker et trykk på flere hundre tonn for å sørge for at brikkene formes helt perfekt. Deretter blir de avkjølt og spyttet ut av maskinene, som bare tar omtrent ti sekunder.

Hele artikkelen til LEGO kan du lese her.

Under LEGO i menyen finner du alle innlegg på BrikkeFrue.

Vi legger ut nye innlegg nesten hver dag! 

Lurer du på hvem som driver BrikkeFrue? Du kan lese om oss her 🙂 
Du finner BrikkeFrue på Facebook, Instagram, Threads og TikTok.

Tips oss gjerne på hva vi kan skrive om 😊

https://www.tiktok.com/@brikkefrue      

Fysiske LEGO butikker i Norge: Brikkebutikken på Kongsvinger, CF Bricks i Oslo, Klossehuset i Lier og Brikkeparadis i Moss
I innlegget «Hvor kan du kjøpe LEGO? Nytt og brukt…» finner du alt du trenger å vite om disse butikkene og mye mer til.

Bricklink: Norske butikkerSvenske butikker og Danske butikker. Finn ditt land på Bricklink.

Translate »
Facebook

Pin It on Pinterest

Følg oss
Se bilder